Студија на кожи која стари, 2011.

Студијски центар

Thomas J. Stephens & Associates, Inc., Тексас, Сједињене Америчке Државе

Студија 1: лице и врат

Циљ

Проценити ефикасност уља Био-Оил када га користе жене са благо до умерено фотооштећеном (зрелом) кожом на лицу и врату.

Узорак

Испитаници: 67 учесника женског пола (различитог порекла) са клинички дијагностикованим благим до умереним фотооштећењем на лицу и врату. Терапијска група третирана уљем Био-Оил обухватала је 35 испитаника, а група без третмана 32 испитаника. Старост учесника: од 30 до 70 година.

Методологија

Рандомизована, контролисана студија, слепа за оцењивача ефикасности. Испитаници су учествовали у почетној процени на скринингу, након које је следио 1-недељни "период испирања" (елиминације потенцијалног присуства било ког производа у кожи). Производ је наношен два пута дневно током 12 недеља на лице и врат. Наношење је обављано под надзором на основној посети. Клиничке процене су обављане у 0, 2, 4, 8. и 12. недељи. Испитаници су клинички градирани засебно за лице и врат за следеће параметре ефикасности: општи изглед, ситне боре, грубе боре, неједнака пигментација, неуједначен тен, визуелна храпавост/глаткост, тактилна храпавост/глаткост, затегнутост, те сјај (недостатак сјаја) коже.

Резултат

Био-Оил је ефикасан за побољшање општег изгледа фотооштећене (зреле) коже на лицу и врату. Након 8 недеља постигнут је статистички значајан резултат за све клинички градиране параметре ефикасности. После 12 недеља, 94% испитаника у терапијској групи третираној уљем Био-Оил показало је статистички значајно побољшање општег изгледа на лицу, а 80% испитаника статистички значајно побољшање општег изгледа на врату.

Студија 2: тело

Циљ

Проценити ефикасност уља Био-Оил када га користе жене са благо до умерено фотооштећеном (зрелом) кожом на деколтеу, потколеници и подлактици.

Узорак

Испитаници: 67 учесника женског пола (различитог порекла) са клинички утврђеним благим до умереним фотооштећењем на лицу и врату. Терапијска група третирана уљем Био-Оил обухватала је 35 испитаника, а група без третмана 32 испитаника. Старост учесника: од 30 до 70 година.

Методологија

Рандомизована, контролисана студија, слепа за оцењивача ефикасности. Испитаници су учествовали у почетној процени на скринингу, након које је следио 1-недељни "период испирања" (елиминације потенцијалног присуства било ког производа у кожи). Производ је наношен два пута дневно током 12 недеља на деколте, потколенице и подлактице. Наношење је обављано под надзором на основној посети. Клиничке процене су обављане у 0, 2, 4, 8. и 12. недељи. Испитаници су клинички градирани засебно за деколте, потколенице и подлактице за следеће параметре ефикасности: општи изглед, смежурана текстура, сувоћа/љуспање, визуелна храпавост/глаткост, те тактилна храпавост/глаткост.

Резултат

Био-Оил је ефикасан за побољшање општег изгледа фотооштећене (зреле) коже на телу. Након 4 недеље постигнут је статистички значајан резултат за све клинички градиране параметре ефикасности. После 12 недеља, 89% испитаника у групи третираној уљем Био-Оил показало је статистички значајно побољшање општег изгледа на деколтеу, потколеницама и подлактицама.